Nosio pancir

Muškarac s eksplozivom uhićen ispred švicarskog parlamenta

Osumnjičeni, čiji identitet nije poznat, podvrgnut je ispitivanju.
Vijesti / Svijet | 15. 02. 2023. u 08:14 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA-EFE / 

Policija u glavnom gradu Švicarske, Bernu, evakuirala je u utorak zgradu parlamenta nakon što je muškarac u pancirnom prsluku uhićen blizu jednog od ulaza, a prilikom kontrole otkriveno je da nosi eksploziv.

Policija u Bernu priopćila je da su u ranim popodnevnim satima pripadnici snaga sigurnosti primijetili muškarca na južnom ulazu u zgradu parlamenta, "čiji su izgled i ponašanje bili sumnjivi''.

"Tijekom kontrole koja je uslijedila, brzim testom pronađen je eksploziv", priopćila je policija, ne navodeći više detalja.

Osumnjičeni, čiji identitet nije poznat, podvrgnut je ispitivanju. Federalno tužiteljstvo i policija pokrenuli su krivičnu istragu. Nije bilo neposrednih naznaka o mogućem motivu.

Policija je nekoliko sati ogradila područje oko zgrade parlamenta i obližnjih ulica. Timovi su pregledali napušteni automobil, koji je doveden u vezu s osumnjičenim.

Sigurnosne mjere su ukinute nakon što se ispostavilo da vozilo ne predstavlja nikakvu opasnost, navodi se u priopćenju policije.

Švicarska je rijetko bilježila incidente s ekstremističkim nasiljem, ali je federalna policija redovno upozoravala na prijetnju.

Kopirati
Drag cursor here to close