Strah

Moskva priprema 900 skloništa

Smatra se da otmjena četvrt Hamovniki već ima oko 30 skloništa koja su očišćena i opremljena klupama, svjetiljkama i priborom za prvu pomoć.
Vijesti / Svijet | 02. 11. 2022. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izvješćima na Telegram kanalu Baza, a koje prenosi The Sun, započeli su radovi na oko 900 skloništa u Moskvi, piše portal Net.

Naime, skloništa koja se pripremaju uključuju mjesta za spavanje, ormare i klupe, a opremljena su pitkom vodom i lijekovima. Radove izvode gradski radnici "aktivnim tempom", tvrdi se u izvješću.

Prema riječima čelnika općine, skloništa moraju biti organizirana "do jučer". Rečeno je da su u tijeku i radovi na skloništima u drugim područjima Moskve.

Smatra se da otmjena četvrt Hamovniki već ima oko 30 skloništa koja su očišćena i opremljena klupama, svjetiljkama i priborom za prvu pomoć.

''Prema izvješću, jedno od skloništa navodno je otporno na radijaciju. Spremaju se i skloništa u domovima za nezbrinutu djecu ili centrima za pomoć u obiteljskom obrazovanju. Podrumi se opremaju vodom i strujom, te opskrbljuju hranom i drvima. U tijeku je izrada poljskih kuhinja koje će u slučaju nužde biti postavljene u dvorištima'', prenosi Net.

Odvojena izvješća ruske novinske stranice Podjom tvrde da su moskovske vlasti također počele pregledavati skloništa u školama i bolnicama. Jedan neimenovani izvor rekao je za list: "Naravno, nitko nam nije dao konkretnu naredbu na papiru, ali usmeno su nam rekli da postoje upute da skloništa stavimo u funkciju. Upravo sada u četiri škole u centru Moskve pripremamo kanalizacijske odvode i postavljamo struju."

Vijest dolazi nakon što je prošlog mjeseca otkriveno da je rastući strah od nuklearnog rata natjerao Ruse da kupuju bunkere za svoju zaštitu.

Vlasti su također izdale naredbe za stambenu zadrugu da očisti lokalno sklonište koje se trenutno koristi za automobile. U naputku je stajalo da se mora "uskladiti s izravnom namjenom objekta civilne zaštite".

Kopirati
Drag cursor here to close