Dočekali ih karabinjeri

Mladići iz BiH u Italiji silovali djevojčice nakon zavođenja na Facebooku

Seferović i Halilović su potom, kako se navodi, svladali djevojčice, stavili im "lisice", odveli ih u jednu ruševinu i tamo silovali.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2017. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetjednogodišnji Mario Seferović i godinu mlađi Maicon Halilović, obojica iz BiH, osumnjičeni su da su u talijanskoj prijestolnici Rimu silovali dvije četrnaestogodišnjakinje, javljaju tamošnji mediji.

Po istom izvoru, te djevojčice su bile fascinirane "virtualnim poznanikom" toliko da su pristale na sastanak bez ikakvih provjera, a u mračnoj rimskoj ulici susrele su se s Mariom, koji je krio identitet, godine i namjere, s tim što je na tu lokaciju došao sa sudionikom – Halilovićem, prenose Nezavisne novine.

Seferović i Halilović su potom, kako se navodi, svladali djevojčice, stavili im "lisice", odveli ih u jednu ruševinu i tamo silovali.

Navodno su djevojčicama tijekom tog čina zaprijetili da će ih ubiti "ako ne budu tihe". Štaviše, Seferović je, po pisanju medija, bio toliko drzak da je nekoliko dana kasnije nazvao kuću jedne od maloljetnica, zanimajući se "zašto mu se ne javlja" jer su njih dvoje "u vezi".

Na Facebooku je Seferović, navodi se, koristio pseudonim Alessio il Sinto. Mjesec dana nakon silovanja, koje se dogodilo u listopadu, dogovorio je novi sastanak putem te društvene mreže. Umjesto naivnih djevojčica, ovaj put su ga dočekali karabinjeri.

Tijekom istrage, upravo tužitelj Marija Monteleone je došla do zaključka da je u cijelom slučaju postojala namjera, jer je, navodi se, "počinitelj i kasnije pokušao da stupi u kontakt s jednom od silovanih djevojaka".

Međutim, prema riječima Seferovićevog odvjetnika, on poriče da je uopće bio s tom djevojkom.

"Rekao mi je da nije bio uopće na mjestu zločina, rekao mi je da je nevin", kaže Emanuele Fiermonte, Seferovićev odvjetnik.

Bez obzira na sve, dvojica osumnjičenih ostaju u zatvoru "Regina Coeli" u Rimu. Seferović se, inače, na Facebooku hvalio se da je u vezi s klanom Casamonica, koji u Rimu asocira na kriminal i bogatstvo.

Mario Seferović pripada klanu Seferović iz BiH, o kojem se pisalo u talijanskim medijima nakon što su dva člana klana prošle godine zapalila tri sestre iz BiH - iz protivničkog klana.

Policija je, podsjetimo, prošlog mjeseca u jednom gradskom prigradskom naselju uhitila Renata Seferovića (24) i njegovog petnaestogodišnjeg brata J.S. zbog brutalnog ubojstva tri sestre, Elizabete (4), Angelike (8) i Franceske (20), koje su proljetos zapaljene u kamperu u Italiji. Potom su pušteni na slobodu.

"S obzirom na to da je osumnjičeni državljanin BiH i da s Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju domaćih državljana, Renato Seferović se pušta slobodu", obrazložili su tada iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close