Grčka

Mitropolit: Požari su izbili jer je Tsipras ateist

Mitropolit Aigialije Amvrosios je izjavio da su požari izbili zato što je premijer Grčke Alexis Tsipras ateis.
Vijesti / Svijet | 25. 07. 2018. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mitropolit Aigialije Amvrosios je izjavio da su požari u blizini grčke prijestolnice Atene izbili zato što je premijer Grčke Alexis Tsipras ateist, javlja agencija Anadolija.

Mitropolit mjesta na grčkom poluotoku Peloponez, inače jedan od žestokih kritičara grčke ljevice, u blogu, u kojem je komentirao izbijanje požara u okolini Atene, napisao je da premijer Tsipras privlači Božji gnjev zato što je nevjernik.

"Tsipras i njegovi drugi prijatelji atesti odgovorni su za opću katastrofu. Bezbožnost izaziva Božji bijes. Požar je ogroman, a počeo je udarom groma na planini Geraneia. Ovo je jasna poruka s neba", napisao je ovaj vjerski poglavar.

Dodao je kako se u Grčkoj osim požara dešavaju i drugi "neobični" događaji poput udara groma u putničke autobuse i čestih stradavanja nevinih ljudi na cestama.

Istakao je da se požari u blizini Atene mogu ugasiti, kako je naveo, "molitvom upućenoj Bogu".

Napomenuo je i da se problemi s kojima se Grčka u posljednje vrijeme suočava događaju zato što su se mlade generacije Grka udaljile od "Božjeg puta".

"Alexis Tsipras! Problemi se bez Božje pomoći ne mogu riješiti. Rečenica poput 'Bože, spasi nas' mogla bi ugasiti sve požare", napisao je mitropolit Amvrosios.

Grčki nadbiskup Ieronymos, kao i brojne druge javne ličnosti u Grčkoj, reagirao je na takve poruke mitropolita Amvrosiosa, nazvavši ih "žalosnim nastupom".

"Uglavnom kažemo da su to lična mišljenja. Ali moraju postojati granice i kada se radi o ličnom mišljenju. Bog znači ljubav", rekao je nadbiskup Ieronymos.

Prema posljednjim informacijama iz Vatrogasne službe Grčke, u požarima u okolini Atene život je izgubila najmanje 81 osoba, dok ih je 187 ozlijeđeno.

Kopirati
Drag cursor here to close