Upozorenje

Milijuni Amerikanaca ostaju bez bonova za hranu

''Posljednji potez Trumpove administracije mogao bi rezultirati time da će milijuni američkih radničkih obitelji i djece ostati bez hrane na stolu '', kazala je Pelosi, članica Demokratske stranke koja predstavlja Kaliforniju
Vijesti / Svijet | 25. 07. 2019. u 10:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Sjedinjenih Država Nancy Pelosi  izdala je priopćenje u srijedu u kojem se protivi prijedlogu američkog Ministarstva za poljoprivredu prema kojem bi milijuni Amerikanaca ostali bez bonova za hranu. 

''Posljednji potez Trumpove administracije mogao bi rezultirati time da će milijuni američkih radničkih obitelji i djece ostati bez hrane na stolu '', kazala je Pelosi, članica Demokratske stranke koja predstavlja Kaliforniju, prenijela je Xinhua. 

Njeni komentari se odnose na promjene koje je predložilo Ministarstvo za poljoprivredu kada je u pitanju odlučivanje o tome tko dobija bonove za hranu. 

''Ovaj prijedlog je odličan pokazatelj cinične agende specijalnih interesa republikanaca koji daju milijarde dolara poticaja velikim korporacijama i bogatima, a onda kradu od djece, vojnih veterana, penzionera i radničkih porodica kako bi nadoknadili razliku'', kazala je Pelosi. 

U priopćenju Ministarstva objavljenom u utorak navodi se da savezne države više neće moći po automatizmu korisnike Privremene pomoći za obitelji u potrebi (TANF) prijaviti da koriste bonove za hranu. 

Prema tome, 3,1 milijun korisnika bonova za hranu bit će skinuti sa popisa u svojim državama.

Kopirati
Drag cursor here to close