Pronađeni dijelovi tijela

Milijunaš koji se bavio kriptovalutama ubijen i raskomadan u Argentini

Navedeno je da su dijelovi tijela precizno amputirani, što pokazuje da je ubojstvo odradio "profesionalac".
Vijesti / Svijet | 28. 07. 2023. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Instagram / Fernando Perez Algabe

Nakon što su djeca u argentinskom gradu Ingenieru Budgeu prošlog tjedna pronašla dijelove tijela nestalog 41-godišnjeg kripto influencera i milijunaša Fernanda Pereza Algabe, policija je pokrenula istragu njegovog ubojstva, piše New York Post.

Nestanak influencera prijavljen je u utorak, 18. srpnja. U nedjelju, 23. srpnja, skupina djece koja je igrala nogomet otkrila je crveni kovčeg u blizini potoka u Ingeniero Budgeu.

Djeca su o otkriću obavijestila policiju, a kada su stigli na mjesto pronalaska kovčega, policajci su otkrili da se u njemu nalaze noge influencera i podlaktica, javlja Index.

Upucan tri puta prije nego je raskomadan

Ovog tjedna pronađeni su Algabini torzo i glava, izvijestio je El País. Policija Buenos Airesa rekla je da je uspjela identificirati žrtvu zahvaljujući tetovažama i otiscima prstiju.

Navedeno je da su dijelovi tijela precizno amputirani, što pokazuje da je ubojstvo odradio "profesionalac".

Prije nego je raskomadan, Algabe je tri puta upucan, pokazala je obdukcija.

Jedna osoba uhićena, spominje se petljanje influencera s argentinskom bandom

Algabe je živio u Barceloni, a u Argentinu je došao tjedan dana prije nego što je ubijen. Boravio je u iznajmljenom objektu. Ključeve imanja trebao je vratiti u srijedu, 19. srpnja. Policija je uhitila jednog osumnjičenika u vezi s njegovim ubojstvom.

Prema argentinskoj poreznoj agenciji, Algabina tvrtka za trgovinu kriptovalutama Motors Lettuce SRL sa sjedištem u Buenos Airesu bila je u ozbiljnim dugovima. Prema La Nacionu, kratko prije nego što je nestao ostavio je poruku na svom telefonu o gubitku mnogo novca na raznim kriptoulaganjima.

Aludirao je i na dobivanje pozamašne pozajmice od argentinske bande Barra Bravas i napisao: "Ako mi se nešto dogodi, svi su upozoreni."

U intervjuu za lokalne medije, njegov brat Rodolfo Pérez Algaba inzistirao je na tome da nije prevarant i da je jednostavno imao slabije rezultate po pitanju trgovanja kriptovalutama.

"Ovdje sam tri dana, jedva spavam, razbijam glavu kako se ovo moglo dogoditi. Neću mirno sjediti, nadam se da će pravda biti zadovoljena", rekao je brat ubijenog influencera, piše New York Post.

Kopirati
Drag cursor here to close