Traži istragu

Milanović zabranio prelete vojnih zrakoplova iznad svih gradova u Hrvatskoj

Milanović je naložio načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, dodaju.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2022. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj, objavio je Ured predsjednika.

Milanović je naložio načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba, dodaju.

Podsjetimo, u sklopu planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafalei s nosača zrakoplova Charles de Gaulle.

Zajednički letovi hrvatskih MiG-ova 21 i francuskih Rafalea provedeni su u zračnom prostoru iznad Istre i Kvarnera, Like i Korduna te iznad gradova Rijeke, Pule i Zadra.

Hrvatski i francuski piloti proletjeli su i iznad Zagreba između 16:45 i 17:45, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, prenosi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close