Odluka Vlade

Milanović: Ukrajini smo poslali helikoptere, to vodi masovnom krvoproliću

"Vlada može što hoće kad je u pitanju oprema, ali kad su u pitanju kadrovi, onda ne može jer ja sam vrhovni zapovjednik", rekao je Milanović.
Vijesti / Svijet | 17. 03. 2023. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Matice hrvatskih sindikata, nakon čega je dao izjavu za medije, koju prenosi Index.hr.

Novinari su ga, između ostalog, zamolili da prokomentira odluku Slovačke da pošalje borbene avione tipa MiG Ukrajini.

"Okej, njihova odluka, zašto bih ja to komentirao? Pitate me hipotetski, kad bismo mi imali avione, bi li ih trebalo slati? To bi ovisilo o stanju tih zrakoplova. Ja pretpostavljam da se čak ni ova vlada ne bi odlučila za to", rekao je Milanović. Hrvatska vlada je, podsjetimo, nedavno krenula u akciju slanja hrvatskih transportnih helikoptera tipa Mi-8 Ukrajini.

"Ovi helikopteri koje su poslali Ukrajini, to je odluka vlade, to vodi masovnom krvoproliću i masovnoj pogibelji i produljenju rata", rekao je.

"Ti helikopteri nisu gubitak za HRZ, oni nisu perspektivni i istječu im resursi. Oni nam u tom broju ne trebaju. Mi smo imali prevelik broj helikoptera ogromnog kapaciteta za potrebe jedne male države i male vojske. Američki koje nabavljamo su brutalno skupi, na tome se rade nezamislivi profiti", rekao je Milanović.

"Vlada može što hoće kad je u pitanju oprema, ali kad su u pitanju kadrovi, onda ne može jer ja sam vrhovni zapovjednik", rekao je Milanović.

Kopirati
Drag cursor here to close