Vijeće za nacionalnu sigurnost

Milanović traži raspravu o kršenju Daytona na štetu Hrvata u FBiH

Mi poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ja sam baš naglasio u Federaciji BiH, dakle ne u cijeloj BiH'', izjavio je Milanović.
Vijesti / Svijet | 13. 11. 2020. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović traži od hrvatskog premijera da jedna od tema sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost bude 'kršenje Daytona na štetu Hrvata u Federaciji BiH'.

Za vrijeme svoje posjete Trogiru hrvatski predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na pregovore koje vodi s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i članovima Hrvatske vlade te ostalim mogućim učesnicima najavljene sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost oko koje još uvijek nije postignut konačan dogovor.

''On (Andrej Plenković, op.a.) je odbio razgovarati o problemu kršenja Dejona na štetu Hrvata u Federaciji BiH. To mi je neobično, ja ću ga još jednom zamoliti da se to razmatra. Mi poštujemo Bosnu i Hercegovinu, ja sam baš naglasio u Federaciji BiH, dakle ne u cijeloj BiH'', izjavio je Milanović.

Kazao je da Plenković bježi od ove teme.

''Poručio je kako to treba širom temom, dakle položaj svih Hrvata, od Novog Zelanda preko Antarktika, što je pogrešno jer samo u BiH su Hrvati konstitutivni narod. Iz nekog razloga on bježi od te teme'', rekao je Milanović, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close