''Ovo je privatna prćija nekolicine ljudi''

Milanović: Oslobođenje juga Hrvatske trebalo se obilježiti na državnoj razini

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je u Dubrovniku izjavio da je obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske trebalo organizirati na državnoj, a ne županijskoj razini
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2022. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je u Dubrovniku izjavio da je obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske trebalo organizirati na državnoj, a ne županijskoj razini ocijenivši takvu organizaciju stranačkom prćijom, piše Hina.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH u povodu obilježavanja 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske odao je na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod Spomen križa.

Uz njega su bili i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te umirovljeni general Luka Džanko s kojima je odao počast i na grobu generala Nojka Marinovića, ratnog zapovjednika obrane Dubrovnika.

U izjavi novinarima nakon odavanja počasti poginulima, Milanović je istaknuo da je vojno-redarstvena operacija "Oslobađanje juga Hrvatske" - kojima je 1992. godine deblokiran Dubrovnik i oslobođeno 1.200 kilometara, odnosno osam posto tada okupiranog hrvatskog teritorija – bila velika operacija Hrvatske vojske u rangu 'Oluje i 'Bljeska', pa čak i veća jer se dogodila tri godine ranije u uvjetima međunarodne poluizolacije Hrvatske, bez oružja.

Organizacijski odbor kojem je na čelu Dubrovačko-neretvanska županija, na središnje svečano obilježavanje nije pozvao predsjednika Milanovića, a on je danas, komentirajući cijelu situaciju, rekao kako je obljetnica veliki događaj koji je trebao biti obilježen na nacionalnoj razini.

Kopirati
Drag cursor here to close