O Austriji

Milanović: Nije znanstveno terorizirati ljude

''Katastrofa, katastrofa'', rekao je na upit novinarke što misli o tome.
Vijesti / Svijet | 22. 11. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ispričao se danas austrijskom kolegi Alexanderu Van der Bellenu zbog toga što je komentirajući epidemiološke mjere u toj zemlji rekao da je to fašizam.

"Dakle, ove odluke ne donosi nikakva nauka, nije nikakva zavjera, nikakav pakleni plan da da budemo uništeni... Ovo je impuls koji od nekud dolazi. Ja sam rekao da me ono što se događa u Austriji podsjeća na fašizam. Ispričavam se. Gledao sam što sam rekao. Naravno, mislim austrijski predsjednik je moj prijatelj. To je sjajan čovjek i zemlja koja ga je izabrala, takvog liberalnog i zelenog političara, ne može biti... međutim postoje političari koji su inertni, rekao je Milanović novinarima u Našicama.

Milanović je, piše Jutarnji list, bio dosta izravan u svojem komentaru o korona mjerama u Austriji, koja je uvela novi lockdown, a od 1. veljače 2022. uvodi i obavezno cijepljenje.

''Katastrofa, katastrofa'', rekao je na upit novinarke što misli o tome.

''Danas će austrijski ambasador biti pozvan, kad već oni pozivaju našeg, da mu izrazimo duboku zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji'', rekao je Milanović.

''To se radi, naše ambasadore stalno pozivaju za neke gluposti, pa ćemo i mi njihove. Pa ćemo vidjeti kako se može ribati pod s Orbanom i s Poljacima, što god da pričaju, a neki su svete krave i što god naprave je savršeno. Ne, glupo je. Nije znanstveno terorizirati ljude i s obzirom na to da je ovo Europska unija i da sam ja europski državnik, mene ovo svrbi. Ako mogu Nizozemci i ne znam tko komentirati Bosnu i Hercegovinu svaki tjedan, onda mogu i ja Rotterdam. Pobunio vam se narod. I to ne useljenici, nego plavokosi, plavooki Nizozemci'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close