"Moramo biti u sredini"

Milanović: Hrvatska je dno EU, gora je samo Bugarska

Milanović je istaknuo kako je Hrvatska na dnu Europske unije, a gora od nje je samo Bugarska.
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2024. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada.

Tema je, u prvom redu, bilo formiranje nove vlade. Pregovori još traju, a on je gurnut po strani nakon upozorenja Ustavnog suda, ali i izjava iz samog SDP-a da zapravo neće biti njihov mandatar, o čemu je konkretnije govorio predsjednik te stranke Peđa Grbin.

Kazao je da se vremena mijenjaju. 

"Svijet se mijenja, Europa se mijenja, kraj se mijenja. Ono što se ne mijenja jest da ljudi žele živjeti dobro i kvalitetno", izjavio je Milanović pa dodao:

"Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak."

Osvrnuo se na upravljanje općenito.

"Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. Time se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija", rekao je Milanović, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close