Otmica

Migranti oteli Slovenca i njegovim automobilom pobjegli u Italiju

Policija slučaj još ispituje i o tome će, kako se predviđa, tijekom dana biti riječi na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Novo Mesto
Vijesti / Svijet | 09. 05. 2019. u 12:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska policija još nije službeno potvrdila priču o navodnoj otmici starijeg čovjeka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, kojega su migranti u srijedu oteli te njegovim automobilom pobjegli u Italiju, gdje su uhićeni, no slovenski mediji u četvrtak, pozivajući se na više izvora, prenose da se slučaj doista dogodio.

Policija slučaj još ispituje i o tome će, kako se predviđa, tijekom dana biti riječi na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Novo Mesto, zaduženoj za kontrolu tog sektora granice prema Hrvatskoj, prenosi Hina pisanje Slovenske tiskovne agencije STA. 

Prema vijesti koju je upravo objavila Slovenska televizija, policija je slučaj potvrdila, navevši da su migranti uključeni u otmicu uhićeni u suradnji s talijanskim kolegama. 

Skupina od četvoro migranata u srijedu je sredinom dana otela 79-godišnjaka koji je prskao vinograd, svezala ga i stavila u prtljažnik njegova automobila, a onda ga iz vozila izbacila u jednoj šumi blizu 180 kilometara udaljene Sežane, na drugom kraju države te pobjegla u Italiju, gdje ih je privela talijanska policija, objavio je u srijedu kasno navečer portal Siol.net koji se poziva na izjavu seljakove kćerke. 

Ona je u razgovoru za lokalne medije kazala da joj je otac, kad je s njim u srijedu razgovarala prije spomenutog incidenta, kazao da ima "goste" koji su mu se predstavili kao "arheolozi" koji žele pogledati ima li u vinogradu kakvih arheoloških nalaza. Kasnije je vidjela da je kroz selo prošao očev automobil, ali njega nije vidjela. Budući da ga kasnije u vinogradu nisu našli niti su s njim mogli stupiti u kontakt, podigli su uzbunu, ispričala je za lokalne medije. 

On im se konačno telefonom javio oko 18 sati popodne, te im ispričao da je bio otet i da su ga iz automobila izbacili u jednoj šumi blizu granice s Italijom, pa je došao do jedne kuće iz koje im se javio. 

Kako je objavio portal Siol.net, koji je prvi objavio spomenutu informaciju, kontrola tog dijela slovensko-hrvatske granice, na kojoj je zadnjih tjedana pojačan migrantski priljev, od sinoć je pojačana i u nju se uključila i vojska.

Kopirati
Drag cursor here to close