Svečani doček

Merkel stigla u Beograd, dočekao je Vučić

Vijesti / Svijet | 13. 09. 2021. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u Beograd, gdje započinje svoju oproštajnu zapadnobalkansku turneju, a u zračnoj luci Nikola Tesla dočekao ju je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Svečani doček predviđen je za 18 sati ispred Palače Srbije, gdje će Merkel i Vučić potom imati razgovor u četiri oka, a nakon toga oko 19 sati održati i zajedničku tiskovnu konferenciju.

Njemačkoj kancelarki Vučić priređuje svečanu večeru, a Merkel će, kako je ranije najavljeno, turneju nastaviti u utorak posjetom Tirani te sastancima s političkim čelnicima zapadnog Balkana.

Vučić je ranije izjavio da je posjet njemačke kancelarke "velika čast za Srbiju", prenosi Hina. 

Iz ureda Angele Merkel, kancelarke na odlasku budući da Njemačka u rujnu ima parlamentarne izbore, ranije je najavljeno da će u središtu razgovora biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja europske perspektive.

Srpski šef države dolazak njemačke kancelarke vidi i kao "prigodu da joj izrazi zahvalnost za sve što je tijekom dugog i uspješnog mandata napravila za Srbiju i regiju".

Merkel će se u Beogradu sastati i s predstavnicima civilnog društva zapadnog Balkana, a u Tirani je očekuje sastanak s albanskim premijerom Edijem Ramom, a potom i razgovori sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, te odvojeni sastanci s premijerima Crne Gore, BiH, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close