7.4

Meksiko pogodio razoran potres, izdano upozorenje za tsunami

Potres se dogodio u državi Oaxaci na pacifičkoj obali.
Vijesti / Svijet | 23. 06. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažan potres magnitude 7,4 stupnjeva po Richteru pogodio je u utorak južni Meksiko, zatresavši zgrade u središtu glavnoga grada Ciudad de Mexica stotinama kilometara dalje i istjeravši ljude na ulice, no izvješća o žrtvama i materijalnoj šteti još nema, javljaju agencije.

Američki geološki zavod objavio je da je magnituda potresa bila 7,4 stupnjeva po Richteru, revidiravši naniže prvotnu procjenu od 7,7 stupnjeva, prenosi Reuters. Meksička seizmološka služba objavila je da je potres bio magnitude 7,5 po Richteru, prenosi AFP.

Potres se dogodio u državi Oaxaci na pacifičkoj obali. Epicentar je bio u naselju Crucecita. Potres se osjetio u nekoliko četvrti u glavnom gradu, no još nema izvješća o žrtvama ni materijalnoj šteti.

Potresi takve snage mogu biti katastrofalni. U potresu magnitude 7,1 stupnjeva koji je pogodio središnji Meksiko 2017. poginulo je 355 ljudi u glavnom gradu i okolnim državama. Meksiko se nalazi na spoju triju tektonskih ploča i jedno je od najtrusnijih područja na svijetu. Glavni grad posebno je osjetljiv jer se nalazi na dnu bivšeg jezera, piše Telegram.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close