Ozbiljne prijetnje

Medvedev zaprijetio nuklearnim napadom na London, Washington, Berlin i Kijev

Po mišljenju Medvedeva, povratak Ukrajine u stare granice bio bi u suprotnosti s ruskim ustavom jer su osvojena područja u istočnoj Ukrajini i Krim već pripojeni kao dijelovi Rusije.
Vijesti / Svijet | 18. 02. 2024. u 21:34 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ponovno je zaprijetio Zapadu sveopćim nuklearnim ratom ako se Rusija nakon rata u Ukrajini vrati na svoje granice iz 1991. godine.

U današnjoj objavi na Telegramu aktualni zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti ponovio je svoj dobro poznati stav da "nuklearne sile nikad ne gube rat sve dok brane svoju domovinu".

"Vjeruju li ti idioti stvarno da bi ruski narod prihvatio takav raspad svoje zemlje?"

Po mišljenju Medvedeva, povratak Ukrajine u stare granice bio bi u suprotnosti s ruskim ustavom jer su osvojena područja u istočnoj Ukrajini i Krim već pripojeni kao dijelovi Rusije.

Granice iz 1991. su međunarodno priznate granične linije Rusije i Ukrajine, prije nego što je Rusija anektirala Krim 2014. i prije sveobuhvatne ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

"Vjeruju li ti idioti stvarno da bi ruski narod prihvatio takav raspad svoje zemlje?" napisao je Medvedev.

"Rusija bi, osim Kijeva, napala Washington, Berlin ili London"

Rekao je da bi Rusija organizirala cijeli svoj arsenal i osim Kijeva napala Washington, Berlin ili London.

Medvedev je dodao da su ta "prekrasna povijesna mjesta davno unesena kao mete (ruske) nuklearne trijade". Pritom je mislio na konfiguraciju kopnenih interkontinentalnih projektila, projektila koji se lansiraju s podmornica i strateških bombardera s nuklearnim bombama.

Nekad ga smatrali liberalnim, danas jedan od ekstremnijih Rusa

Tijekom obavljanja dužnosti predsjednika od 2008. do 2012. Medvedeva se smatralo liberalnim i umjerenim političarom. Od početka ruskog rata protiv Ukrajine, prije gotovo dvije godine, prometnuo se u ekstremista i sada je jedan od najoštrijih kritičara Zapada.

Nema konkretnih naznaka da rusko vodstvo doista planira upotrijebiti nuklearno oružje.

Kopirati
Drag cursor here to close