S nuklearnim ili biološkim oružjem

Medvedev: SAD će doživjeti još jedan napad poput 11. rujna

"Ne želim predviđati, ali SAD će doživjeti to da će u jednom trenutku teroristi pokrenuti još jedan napad u stilu 11.9.2001., ali s nuklearnom ili biološkom komponentom", napisao je Medvedev.
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2023. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dmitrij Medvedev, predsjednik ruskog Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik i premijer, izjavio je jučer u objavi na svom Telegram kanalu da bi SAD uskoro mogao doživjeti napad poput onog 11. rujna 2001., ali s nuklearnim ili biološkim oružjem.

Medvedev je svoje prijetnje objavio samo dan prije godišnjice terorističkih napada u kojima je poginulo 2996 ljudi, prenosi Index.hr

"Ne želim predviđati"

Medvedev, vodeći propagandist Kremlja koji je služio kao predsjednik Rusije od 2008. do 2012. i premijer od 2012. do 2020., u posljednjih je godinu i pol često prijetio Zapadu nuklearnim oružjem.

Jučer je na svom Telegram kanalu objavio, kako je rekao, "nekoliko riječi uoči 11. rujna". U objavi je ismijavao SAD zbog, kako kaže, "arogancije i odvratnog narcizma" među zapadnim nacijama i "univerzalne arogancije o bilo kojem pitanju".

Prijevod njegove opsežne objave podijelio je na Twitteru Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

"Ne želim predviđati, ali SAD će doživjeti to da će u jednom trenutku teroristi pokrenuti još jedan napad u stilu 11.9.2001., ali s nuklearnom ili biološkom komponentom", napisao je Medvedev, kako je preveo Geraščenko.

Novi spomenik

"Ili još gore: jedan od čelnika nuklearnih zemalja izgubit će živce i donijeti emotivnu odluku o uporabi oružja za masovno uništenje. Pogotovo jer se nuklearni klub stalno širi i njegov značajan dio nije vezan nikakvim obvezama. I onda bi to bilo to. Kraj igre. Ostat će samo skupiti novac za novi spomenik u četvrti Ground Zero. U najboljem slučaju", dodao je.

Prošlog mjeseca tijekom intervjua za rusku državnu novinsku agenciju Tass Medvedev je dao slične komentare sugerirajući da SAD i druge zapadne zemlje guraju svijet bliže trećem svjetskom ratu.

"Iskreno govoreći, definitivno bi bilo bolje da su čuli signale", rekao je Medvedev.

"U svakom slučaju, svijet se ne bi trebao suočavati s prijetnjom trećeg svjetskog rata. Zapravo, ovo je situacija gdje naši protivnici aktivno guraju sve", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close