Reakcije iz Moskve

Medvedev ponovno prijeti nuklearnim ratom; Eksplozija vojnog skladišta u Rusiji

''Želim još jednom vrlo jasno artikulirati stvari koje su već tako očite svim razumnim ljudima''.
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2022. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i dugogodišnji saveznik Vladimira Putina, reagirao je jutros na Telegramu na vijest da se Finska i Švedska približavaju članstvu u NATO-u.

''U kontekstu proxy rata koji su pokrenule zapadne zemlje s Rusijom, želim još jednom vrlo jasno artikulirati stvari koje su već tako očite svim razumnim ljudima.

- Napumpavanje Ukrajine oružjem od strane NATO zemalja, obuka njezinih trupa za korištenje zapadne opreme, slanje plaćenika i izvođenje vježbi zemalja Saveza u blizini naših granica povećavaju vjerojatnost izravnog i otvorenog sukoba između NATO i Rusija umjesto njihovog ''rata putem opunomoćenika''.

- Takav sukob uvijek ima rizik da se pretvori u punopravni nuklearni rat.

- Ovo će biti katastrofalan scenarij za sve.

Na kraju svoje objave na Telegramu Medvedev je uputio poziv Zapadu: ''Ne lažite sebe i druge'' i nemojte se ugušiti vlastitom slinom u paroksizmima rusofobije!''

Danas je u regiji Habarovsk, na krajnjem istoku Rusije, došlo do eksplozije vojnog skladišta baruta, u kojoj je poginula jedna osoba, javlja ruska prorežimska agencija RIA. Agencija Tass javlja da ima više ozlijeđenih.

U gašenju požara koji je izbio uslijed eksplozije sudjeluju specijalne vatrogasne jedinice, potvrdio je za RIA-u izvor iz hitnih službi.

Na mjestu događaja je i tim istražitelja koji pokušava utvrditi uzrok eksplozije, navodi RIA.

"Preliminarna istraga je pokazala da je uzrok eksplozije kršenje pravila sigurnosti u radu s eksplozivnim materijalima", rekao je izvor.

Kopirati
Drag cursor here to close