Hrvatski mediji tvrde

Međugorska vidjelica betonira plažu bez dozvole

Kako je otkrila Slobodna Dalmacija, vidjelica je pred svojom luksuznom vilom na Hvaru bez ikakve dozvole betonirala plažu.
Vijesti / Svijet | 30. 07. 2019. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Slobodna Dalmacija / Vidjelica Dragičević Soldo i plaža

Slučaj međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo pokazuje, čini se, da državne institucije nekim ljudima znaju pogledati kroz prste, piše 24 sata.

Kako je otkrila Slobodna Dalmacija, vidjelica je pred svojom luksuznom vilom na Hvaru bez ikakve dozvole betonirala plažu.

''Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju'', rekla je za Slobodnu profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima.

Foto: Slobodna Dalmacija / Plaža međugorske vidjelice

No niti jedna od institucija nije reagirala.

''Moja prijava Lučkoj kapetaniji i Općini završila je na palmi usred parka. Ocu su mi razbili retrovizor i staklo, crtali grafite, zvali noću telefonom... Zgrožena sam devastacijom i postavljam pitanje zašto odgovorni okreću glavu od betonizacije obale i do kada misle prijetiti svima koji traže poštivanje zakona RH?'', pita se Kačić-Bartulović.

Iz Odjela za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije za Slobodnu su rekli da osuđuju uništavanje prirode.

''Možemo potvrditi da nije riječ o koncesijskom odobrenju. Za uvalu Blaće, općina Sućuraj, otok Hvar do danas UO za turizam nije zaprimio nijednu prijavu, ni preko internetskog obrazaca niti direktno e-mailom ili poštom'', kažu.

Dodaju da će prijavu proslijedili nadležnim institucijama: Lučkoj kapetaniji, Građevinskoj inspekciji, Inspekciji zaštite okoliša i Komunalnom redarstvu Općine Sućuraj.

Foto: Slobodna Dalmacija / Plaža međugorske vidjelice

"Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati", kratka je bila za 24sata u telefonskom razgovoru međugorska vidjelica Mirjana Dragičević Soldo.

O detaljima nije željela govoriti.

Inspekcija ne zna tko je to zabetonirao obalu ispred vile međugorske vidjelice

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama", stoji u odgovoru Državnog inspektorata u vezi sa slučajem u kojem je pred vilom međugorske vidjelice Mirjane Dragičević-Soldo nasut beton preko tisućljetnih stijena, a onda je obložen kamenim pločicama kakvima se u Hercegovini radi suhozid.

Naime, iz odgovora je jasno da je Inspektorat utvrdio devastaciju obale, no ne zna tko je investitor. Kako kažu za portal Index.hr, tražit će pomoć Općine Sućuraj.

"U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut će se upravni inspekcijski postupak", stoji u nastavku odgovora Inspektorata.

Kopirati
Drag cursor here to close