MH 370

Malezijski zrakoplov najvjerojatnije srušio se u kambodžanskoj džungli

Istražitelj Boyer vjeruje da je pronašao ostatke zrakoplova u Kambodži pomoću slika sa satelita i poslao je tim u Kambodžu početkom godine, međutim oni nisu uspjeli stići do tog mjesta.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2019. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesto pada malezijskog zrakoplova MH370 je s 99 posto vjerojatnoće identificirano u kambodžanskoj džungli, tvrdi istražitelj amater Daniel Boyer.

Zrakoplov kompanije "Malaysia airlines" nestao je 8. ožujka 2014. godine na letu Kuala Lumpur - Peking s 239 putnika i do sada predstavlja najveću zrakoplovnu misteriju u povijesti, piše britanski Express.

Ipak, Boyer vjeruje da je pronašao ostatke zrakoplova u Kambodži pomoću slika sa satelita i poslao je tim u Kambodžu početkom godine, međutim oni nisu uspjeli stići do tog mjesta.

Ipak i vođa tima vjeruje da je 99 posto vjerojatno da se na tom udaljenom mjestu nalazi mjesto pada zrakoplova, a Boyer tvrdi da to ne može biti ni jedan drugi zrakoplov nego MH370.

Boyer je rekao da tim nije uspio doći do mjesta primjećenog na satelitu, jer nije bilo sigurno, kao i da mu je rečeno da bi to mogao biti neki drugi zrakoplov, ali da kambodžanski zapisi i satelitske snimke pokazuju drugačije.

"Kada usporedite satelitske snimke "Boeinga 777" s aerodromskog asfalta i s mjestom sudara, boja olupine se savršeno slaže, a neki veći dijelovi mjesta sudara simetrični su "Boeingu 777", rekao je Boyer i dodao da se u Kambodži posljednji put avion srušio 2007. godine, a da koordinate mjesta koje on ima iz 2008. godine pokazuju da je od tada to mjesto bilo nedirnuto.

"Što bi drugo moglo poremetiti  ovo mjesto u džungli udaljeno kilometrima od najbliže ceste?", upitao se Boyer.

On je dodao i da je jedan od članova tima razgovarao s mještanima u Kambodži koji su se prisjetili da su vidjeli zrakoplov koji se spustio u istom području kao i mjesto nesreće MH370, a jedan je zapamtio da je vidio amblem zmajeva, sličan logu "Malaysia airlinesa".

"Na osnovu podataka koje sam prikupio uz pomoć tima za pretraživanje, satelitskih snimaka i povijesnih podataka o kambodžanski poznatim padovima zrakoplova, ovo je 99 posto vjerojatno da će biti identificirano mjesto zrakoplovne nesreće koje je previše udaljeno za pješačenje", vjeruje Boyer, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close