"Ostanite kući"

Ljetna oluja pogodila Nizozemsku, izdano upozorenje

Oluja, nazvana Poly, najgora je u Nizozemskoj ikada tijekom ljetnih mjeseci i najjača od siječnja 2018., objavila je meteorološka agencija Weeronline.
Vijesti / Svijet | 05. 07. 2023. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnicima većeg dijela Nizozemske rečeno je da ostanu u kućama jer je rijetka ljetna oluja jutros pogodila nizozemsku obalu, stvarajući vjetrove brzine do 145 kilometara na sat i ozbiljno ometajući zračni i željeznički promet.

Nacionalni meteorološki institut objavio je upozorenje najvišeg stupnja stanovnicima pokrajine Noord-Holland, koja uključuje Amsterdam, pozivajući ih da ne napuštaju svoje domove te da hitne službe zovu u situacijama opasnim za život, prenosi Hina. 

Oluja, nazvana Poly, najgora je u Nizozemskoj ikada tijekom ljetnih mjeseci i najjača od siječnja 2018., objavila je meteorološka agencija Weeronline. Jake oluje u Nizozemskoj obično se javljaju između listopada i travnja. Zadnja jaka ljetna oluja u zemlji bila je 2015. godine i bila je prva u više od jednog stoljeća.

Lokalna televizija AT5 javila je da su dvije osobe ozlijeđene u Amsterdamu kada su stabla pala na njihove automobile.

Gradska zračna luka Schiphol, jedno od najprometnijih europskih čvorišta, otkazala je više od 300 letova, rekao je glasnogovornik, a očekuje se da će promet biti ograničen najmanje do 15 sati po lokalnom vremenu (13 sati GMT).

Željeznički operateri NS i Arriva obustavili su sve usluge na sjeveru zemlje, a autocesta sjeverno od Amsterdama zatvorena je zbog pada drveća. Oluja će se tijekom jutra premjestiti istočno preko sjevera zemlje, a očekuje se da će oslabjeti tijekom poslijepodneva.

Kopirati
Drag cursor here to close