Dobra suradnja

Lavrov: Vučić i Putin se čuju telefonom, uspoređuju pozicije i usklađuju korake

Lavrov je rekao da se predsjednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin čuju telefonom, "uspoređuju svoje pozicije, usklađuju naše dalje korake".
Vijesti / Svijet | 22. 08. 2022. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom susreta sa ministrom unutarnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom, Sergej Lavrov je rekao da se dijalog Srbije i Rusije postupno razvija na svim razinama bez obzira na složenu međunarodnnu situaciju.

On je dodao da se predsjednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin čuju telefonom, "uspoređuju svoje pozicije, usklađuju naše dalje korake".

Komentirajući svoj nedolazak u Beograd u lipnju ruski ministar je rekao da ''oni koji su ga onemogućili po nalogu svojih 'gazdi' moraju shvatiti da njihove 'pakosti' ne mogu pokolebati rusko-srpske odnose'', za koje kaže da su ''zasnovani na čvrstom prijateljstvu dva naroda'', prenosi N1.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Rusije navodi se da su Lavrov i Vulin razgovarali o pitanjima bilateralne i regionalne suadanje, da je konstatirana obostrana posvećenost na dalje jačanje strateškog partnerstva i tijesnu koordinaciju napora da se ojača stabilnost i sigurnost na Balkanu.

''Uzimajući u obzir nedavno pogoršanje situacije na Kosovu i tenzije koje su tamo i dalje prisutne, ukazano je na neophodnost da se u pokrajini regulira situacija na osnovu strogog poštovanja normi međunarodnog prava, uz oslanjanje na Rezoluciju 1244 SB UN, i pri punom uvažavanju suvereniteta i teritrijalnog integriteta, zakonitih prava i interesa Srbije'', navodi se.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u Moskvi, gdje se sastao sa Lavrovom, ali i dužnosnicima ruskog ministarstva obrane i namjenske industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close