Poruka

Lavrov Srbiji: Nadamo se da ćete nastaviti s pametnim izborom

''U Europi se već događalo nešto slično i znamo kako se to završilo. Nema nikave izolacije Rusije. O njoj govore oni koji su se mentalno pomirili s diktaturom Zapada”, rekao je Lavrov.
Vijesti / Svijet | 28. 03. 2022. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Duboko uvažavamo srpski narod, srpsku kulturu, povijest, njihovu privrženost tradicionalnim prijateljima i sigurni smo da će oni nastaviti s pametnim izborom u ovoj situaciji'', rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u obraćanju za srpske medije.

Podsjetio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić više puta govorio o toj temi i istaknuo da Srbija ima svoje interese: ''Vidimo na Balkanu pokušaj SAD-a da nametne svoju hegemoniju''.

Istaknuo je da Rusija nikad ništa ne nameće silom kao što to čini Zapad putem ekonomskih i drugih ucjena: ''To nije pristojno, tako se ne treba ponašati ni u društvu, a ni na međunarodnoj sceni kad svima pokušavaju zavrnuti ruke''.

Rekao je da će se uvijek naći povod jer je cilj obuzdati Rusiju na strateškom planu, a jedino što je zapanjujuće u ovoj etapi je ''eksplozija pećinske rusofobije koju lideri zapadnih država aktivno potiču''.

''U Europi se već događalo nešto slično i znamo kako se to završilo. Nema nikave izolacije Rusije. O njoj govore oni koji su se mentalno pomirili s diktaturom Zapada”, rekao je Lavrov, prenosi N1 BiH.

Naveo je da Rusija ima ogroman broj partnera u azijsko-pacifičkoj regiji, Latinskoj Americi, te da ima dobre odnose s nizom međunarodnih organizacija te je kazao da se SAD boji izolacije.

SAD je pokorio cijelu Europu i rukovodi i Europskom unijom (EU) i NATO-om, koristeći njihovu infrastrukturu u interesu jačanja vojno-političkih pozicija, ustvrdio je Lavrov i zaključio: ''Vidimo kako se ponaša taj savez NATO i EU prema drugim državama, to je čista autokracija''.

Kopirati
Drag cursor here to close