''Previše je zaraženih''

Kurz zatvara Austriju: 'Moramo u karantenu, stanje je ozbiljno'

Postupno "zaključavanje" države traje već 12 dana, a obzirom da brojke novozaraženih nisu pale kako je očekivano, kreću s pooštravanjem mjera.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Austrijski premijer najavio je niz novih mjera i uvođenje "tvdog" lockdowna popraćenog policijskim satom koji će trajati dva i pol tjedna nakon čega bi trebao polučiti rezultate.

Apsolutno zatvaranje države najavio je  austrijski premijer Sebastian Kurz danas u svom obraćanju medijima, ali i preko svojeg Twitter profila. Napisao je kako svi građani proživljavaju izazovna vremena obzirom da su ih osim pandemije zahvatile i kriza i teroristički napad što je unijelo nemir i napetost među ljude.

Postupno "zaključavanje" države traje već 12 dana, a obzirom da brojke novozaraženih nisu pale kako je očekivano, kreću s pooštravanjem mjera. Trenutnu situaciju s prosjekom od oko sedam tisuća zaraženih po danu smatra alarmantnom pa će sljedeća dva i pol tjedna biti poput lockdowna kojeg smo prošli u proljeće ove godine.


Policijski sat od 8 navečer do 6 ujutro pretvorit će se u cjelodnevnu karantenu te će se zatvoriti sve trgovine koje ne prodaju osnovne potrepštine. Srednje škole već su se prebacile na učenje na daljinu, no škole za mlađe uzraste koje su i dalje otvorene napravit će to isto..

Restorani i kafići već su zatvoreni diljem Austrije, a po novome će se zatvoriti i većina trgovina, prenose 24sata. Normalno radno vrijeme ostaje u trgovinama za kupovinu namirnica i ljekarnama. Frizeri, saloni za uljepšavanje, tattoo majstori i maseri također će morati zatvoriti svoje objekte.

Kopirati
Drag cursor here to close