Bomba pored ceste

Kurdi napali turske policajce; tri poginula, četvorica ranjena

Vijesti / Svijet | 18. 01. 2016. u 13:06 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri policajca su ubijena, a još četvorica ranjena u noći s nedjelje na ponedjeljak na jugoistoku Turske u napadu koji se pripisuje Radničkoj stranci Kurdistana (PKK), rečeno je iz sigurnosnih izvora.

Do napada je došlo na području Idil, u pokrajini Sirnak, blizu sirijske granice, kad je eksplodirala naprava pri prolazu policijskog konvoja, istaknuo je neimenovani lokalni dužnosnik.

Nakon više od dvije godine prekida vatre i mirovnih pregovora, sukobi su ponovno počeli prošlog ljeta između turskih snaga sigurnosti i PKK-a.

Ankara je prije mjesec dana pokrenula veliku ofanzivu deložacije mladih pristalica pobunjenika koji su podigli barikade u nekoliko gradova na jugoistoku pod policijskim satom, posebno u Cizreu i Silopiju, u pokrajini Sirnak, te u okrugu Sur u Diyarbakiru, velikom gradu na jugoistoku zemlje.

Brojni civili stradali su u tim sukobima koji su regiju uveli u stanje civilnog rata. Više od 1200 intelektualaca potpisalo je prošlog tjedna "peticiju" za mir osuđujući "pokolj" u tim gradovima.

Kopirati
Drag cursor here to close