Stravične fotografije

Krenula Erdoganova osveta

Vijesti / Svijet | 18. 07. 2016. u 10:31 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oči svijeta uprte su u Tursku gdje nakon propalog vojnog puča, predsjednik Recep Tayyip Erdogan sprema odmazdu, te je najavio ponovno uvođenje smrtne kazne. 

Ukupno 232 osobe poginule tijekom puča

Turski premijer Binali Yildirim priopćio je u ponedjeljak da su ukupno 232 osobe poginule tijekom neuspjelog pokušaja državnog udara.

Izjavio je kako je među žrtvama "208 mučenika", očigledno aludirajući na vladine pristalice, i 24 pučista.

Na internetu se pojavila uznemirujuća fotografija turskih vojnika, kojima je skinuta uniforma, te zajedno zavezani i goli leže na podu jedan do drugog.

Ova fotografija dolazi, nakon uznemirujućih snimaka vojnika, kojem su u puču, provladine snage odrubile glavu na ulici.

Podsjećanja radi,  prema posljednjim informacijama 290 ljudi je tijekom njega ubijeno, a 1.440 osoba je ranjeno.

Turske su vlasti u nedjelju objavile da su uhitile još stotinu sudaca i tužitelja i 60 službenika vojske, pod optužbom da su sudjelovali u neuspješnom puču, a u pritovru se prema jučerašnjim podacima nalazi više od 6.000 ljudi.

Bivši general vođa puča

Turska državna novinska agencija Anadolija javila je u ponedjeljak da su tužitelji počeli ispitivati 27 generala i admirala zbog neuspjelog pokušaja vojnog udara.

Anadolija navodi da je u grupi koje su ispitivali tužitelji u Ankari bivši zapovjednik Turskog zrakoplovstva, general Akin Ozturk, koji je opisan kao vođa propalog puča.

Ozturk, koji je ostao u aktivnoj dužnosti, negirao je umiješanost u pripremu vojnog udara i inzistira da je pokušavao osujetiti puč svojim izjavama u turskim medijima, prenosi agencija AP.

Podsjetimo, brojni kritičari uključujući i Fethullah Gulena kojeg Erdogan optužuje da je organizirao puč, govore kako je sam Erdogan iscenirao ovaj vojni udar, kako bi osnažio svoj položaj i sklonio sve kritičare njegove vlasti.


Kopirati
Drag cursor here to close