Rat u Ukrajini

Kremlj priznao da je situacija u Bahmutu teška

Iako nije imenovao ni Prigožina ni Šojgua, Peskov je adresirao sukob među njima dvojicom, kazavši kako imaju "zajednički cilj".
Vijesti / Svijet | 12. 05. 2023. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je danas priznao da ruski pokušaj zauzimanja istočnog grada Bahmuta "težak" te je stvorio "emotivnu situaciju". Rekao je to danas Dmitri Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, očito se referirajući na sukob šefa plaćeničke skupine Wagner Jevgenija Prigožina i ministra obrane Sergeja Šojgua.

"Mogu vam reći jednu stvar: Da, ovo je zaista emotivna situacija. U tom području vode se jako teške ofenzivne operacije", rekao je Peskov jučer u razgovoru za bosansko-hercegovačku televiziju ATV, a prenosi ruska režimska agencija TASS.

"Radi se o vrlo snažno utvrđenom području s ogromnom koncentracijom snaga ukrajinske vojske, koja konstantno dobija pojačanja. To uključuje i stranu opremu, strano streljivo. Naravno da su emocije tamo posebno jake", rekao je Peskov, prenosi Index.hr.

Iako nije imenovao ni Prigožina ni Šojgua, Peskov je adresirao sukob među njima dvojicom, kazavši kako imaju "zajednički cilj".

"Neću nikog imenovati, ali ovo ću vam reći: Neovisno o tome što se kaže, neovisno o izjavama koje se iznose, i dalje govorimo o, recimo to tako, oružanim snagama Ruske Federacije. To su sve ruske snage, ujedinjene snage. Imaju isti cilj".

Glasnogovornik Kremlja dodao je kako je siguran da će Rusija osvojiti Bahmut. "Nemamo nikakve sumnje da ćemo osvojiti Artemovsk (rusko ime za Bahmut) i da ćemo ga nastaviti kontrolirati".

Kopirati
Drag cursor here to close