Napad?

Kombi se zabio među pješake u Njemačkoj, ima mrtvih

Lokalne vlasti kažu da je oko 30 osoba ozlijeđeno, prenosi BBC.
Vijesti / Svijet | 07. 04. 2018. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zapadnonjemačkom gradu Münsteru dvije osobe su poginule, a 20 ih je ozlijeđeno, od čega šestero teže, nakon što je muškarac kombijem uletio među ljude koji su sjedili na terasama u starom dijelu grada. Potom se napadač ubio iz vatrenog oružja.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Reul ispravio je broj žrtava jer je u prvim izvješćima policija govorila o troje poginulih i 30-ak ranjenih. Potvrdio je da se radi o njemačkom državljaninu i da trenutno nema indicija koje bi upućivale na islamističku pozadinu djela.

Vozač je bio Nijemac Jens R. (48). Mediji javljaju da je imao psihičkih problema i da je ranije pokušao izvršiti samoubojstvo. Jens R. nije imao kriminalni dosje, piše HRT.

Obratite pozornost na žrtve te izbjegavajte špekulacije i glasine, poručila je policija putem twittera. Muenster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata.

U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove. Događaj u Muensteru oživio je sjećanja na teroristički napad kamionom na božićni sajam u Berlinu u prosincu 2016. u kojem je poginulo 12 osoba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close