Komentar na The Jerusalem Post

Kolinda o reakcijama iz BiH: Ova akcija je bila planirana

Kako je navela, između ostalog, "Hrvatima je netko drugi izabrao člana Predsjedništva i bira predstavnike na nižim razinama vlasti".
Vijesti / Svijet | 04. 08. 2019. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Jutranji / Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović u intervjuu za Jutarnji list govorila je o odnosima s Bosnom i Hercegovinom, položaju Hrvata, ali i posljednjim događanjima u vezi njenih izjava koje je prenio The Jerusalem Post, a koje je onda kasnije demantirale.

"Reakcija političara i nekih ljudi iz BiH bila je brzopleta, agresivna i bez poštivanja bilo kakvih diplomatskih kodeksa. Osobne uvrede neću komentirati, one najbolje govore o onima koji su ih izrekli. No, cijela ta priča navodi me na pomisao da je ova akcija bila planirana. Koji je bio povod tome? Jer, kao što je objasnio i naš ministar vanjskih poslova, prvo se provjeri autentičnost, a onda odlučite o reakciji. Moja je obveza štititi položaj Hrvata, štitit Daytonske mirovne ugovore i Ustav", kazala je Grabar - Kitarović u intervjuu za Jutarnji list, prenosi N1.

"Neću dozvoliti vrijeđanje Hrvatske i nitko me neće obeshrabriti u borbi za prava hrvatskog naroda, te u konačnici, za bolju i europsku Bosnu i Hercegovinu. To će biti moja politika. Voljela bih da tamošnji političari shvate da im je Hrvatska najbolji prijatelj. Još od prošle predizborne kampanje trpimo uvrede na račun hrvatske države, dužnosnika. Vjerovala sam da se radi o kampanji i da će to nakon tamošnje izborne kampanje prestati. No, ovo je prevršilo svaku mjeru", navela je.

Kako je navela, između ostalog, "Hrvatima je netko drugi izabrao člana Predsjedništva i bira predstavnike na nižim razinama vlasti".

Dodala je da je su Hrvati u BiH majorizirani i da im je oduzeto pravo glasa.

Kopirati
Drag cursor here to close