City Destinations Alliance

Koji je željeznicom najbolje povezan grad u Europi?

Digitalni nomadi postaju sve brojnija populacija, što utječe na način poslovanja gradova.
Vijesti / Svijet | 03. 11. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izvještaju vodeće mreže organizacija za turizam gradova u Europi City Destinations Alliance (CityDNA) u 2022. godini, gradovi poput Pariza, Tokija i New Yorka ostali su na vrhu liste najposjećenijih destinacija, dok su se neki novi gradovi, poput Buenos Airesa i Seula, probili na svjetsku scenu.

Digitalni nomadi postaju sve brojnija populacija, što utječe na način poslovanja gradova.

Izvještaj predstavlja ključni izvor informacija o statistici turizma u gradovima jer pruža uvid u trendove putovanja i turizma u gradovima širom svijeta, analizira promjenu potražnje, popularne destinacije, te nove navike putovanja u gradskim područjima.

Rezultati pokazuju da se europski gradski turizam poboljšava unatoč ogromnim posljedicama pandemije tijekom posljednjih godina. Stopa rasta noćenja je značajno porasla u 111 od 115 gradova sa 26,4 na 43,1 posto. Najpopularniji gradovi za 2022. godinu su London, Pariz i Istanbul. Također, izvještaj ističe važnost održivosti te istražuje uticaj turizma na emisije CO2. Pored toga, detaljno su istražene preferencije putnika, pri čemu su ljetni mjeseci bili najprometnije vrijeme za putovanja.

Njemački i švicarski gradovi imaju najveći broj međunarodnih vozova. S prosječnim brojem od 126,9 međunarodnih vozova dnevno u 2022. godini, Beč zauzima peto mjesto na europskoj ljestvici gradova. Međutim, ako se promatra broj povezanih zemalja i stanica, Beč je putem željeznice najbolje povezan grad u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close