Ograničenja

Kina 2022. dočekala u tišini, Indija uz policijski sat, Australija uz vatromet

Kina je u petak prijavila više od 100 slučajeva u svojoj sjeverozapadnoj provinciji Shaanxi šesti dan zaredom.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2021. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je 2022. godinu dočekala pod ograničenjima uvedenim protiv širenja COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Kina je u petak prijavila više od 100 slučajeva u svojoj sjeverozapadnoj provinciji Shaanxi šesti dan zaredom.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija priopćila je da je u četvrtak u zemlji prijavljeno 166 lokalnih slučajeva, od kojih je 165 prijavljeno u Shaanxiju. Xi’an, glavni grad provincije, trenutno je pod strogim mjerama, obustavljena je nastava u školama, ukinut je javni prevoz, a organizirano je i više masovnih testiranja.

Prema podacima komisije, osim toga je zabilježeno i 29 novih uvezenih slučajeva u 10 regija.

U prosincu 2019. godine su prvi slučajevi koronavirusa otkriveni su u gradu Wuhanu u središnjoj provinciji Hubei. Kina je od tada do sada prijavila ukupno 102.083 slučaja koronavirusa, a preminulo je 4.636 osoba.

U ovoj zemlji dato je više od 2,8 milijardi doza cjepiva, a oko 2 milijarde doza cjepiva Kina je isporučila širom svijeta.

Građani New Delhija ulaze u 2022. pod policijskim satom

Zbog značajnog porast broja zaraženih koronavirusom, u New Delhiju, glavnom gradu Indije, u novogodišnjoj noći je na snazi policijski sat.

Indijske vlasti donijele su odluku da u novogodišnjoj noći na snazi bude policijski sat, zbog čega se večeras na ulicama New Delhija mogu vidjeti pripadnici snaga sigurnosti.

Donesene mjere uključuju strogo poštivanje noćnog policijskog sata i intenzivno patroliranje u područjima kao što su Connaught Place, Chanakyapuri, Hauz Khas i drugim područja koja su poznata kao središta zabave, pišu indijski mediji.

Indija je, nakon Sjedinjenih Američkih Država, druga najviše pogođena zemlja pandemijom koronavirusa. U Indiji je dosad zabilježeno 34,8 milijuna slučajeva zaraze, od čega 481.080 smrtnih slučajeva.

Vtromet u Sydneyu

Australija je spektakularnim vatrometom ušla u 2022. godinu.

Vatromet je osvijetlio nebo iznad Sydneya i njegovih simbola.

Foto:Anadolija / Australija uz vatromet ušla u 2022.

Mjesta s kojih se može gledati vatromet počela su se popunjavati od jutarnjih sati. Obilježavanje je počelo u 21 sat po lokalnom vremenu kako bi i djeca, odnosno porodice mogle biti dio spektakla.

Australija svake godine korištenjem većih količina vatrometa dočekuje novu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close