Zdravstveni problemi?

Kim Jong Un smršao dvadesetak kilograma

Kimovo zdravstveno stanje u središtu je međunarodne pažnje jer se on pojavljivao primjetno mršaviji na fotografijama i snimcima državnih medija.
Vijesti / Svijet | 28. 10. 2021. u 17:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Kim Jong Un smršao dvadesetak kilograma

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nedavno je uzgubio dvadesetak kilograma, ali još djeluje zdravo i pokušava ojačati lojalnost javnosti prema njemu usprkos pogoršanju ekonomske situacije u zemlji, poručila je u četvrtak južnokorejska obavještajna služba poslanicima te zemlje.

Nacionalna obavještajna služba (NIS) objavila je tu procjenu na parlamentarnom brifingu iza zatvorenih vrata, navodeći da je koristila tehnike umjetne inteligencije, analizu Kimovog snimka super-rezolucije i ostale metode kako bi istražila Kimovo stanje, priopćila su dvojica poslanika koji su prisustvovali sjednici.

Kimovo zdravstveno stanje u središtu je međunarodne pažnje jer se on pojavljivao primjetno mršaviji na fotografijama i snimcima državnih medija.

Kim (37) nije javno objavio nasljednika, a neki eksperti tvrde da bi iznenadno pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja moglo izazvati kaos u siromašnoj zemlji s nuklearnim arsenalom.

Usprkos mršavijem izgledu, dugogodišnji promatrači prilika u Sjevernoj Koreji tvrde da Kim nema očiglednih zdravstvenih problema, i gubitak tjelesne težine vjerojatno je rezultat njegovih napora da poboljša svoje fizičko stanje.

Naglašavaju da je on nastavio s redovnim pojavljivanjima u javnosti i da nikakvi neuobičajeni detalji nisu uočeni na snimkama.

Nakon desetak godina na vlasti, Kim se bori da prevaziđe, kako izgleda, najteži period svoje vladavine zbog teških ekonomskih problema pogoršanih pandemijom koronavirusa.

Poslanik Kim Byung-kee izjavio je da je NIS poručio na parlamentarnoj sjednici da je Kimova tjelesna težina pala s oko 140 na 120 kilograma. NIS je prethodno priopćio da je Kim visok otprilike 170 centimetara.

Agencija je priopćila da je Kim sudjelovao  u javnim aktivnostima 70 dana u ovoj godini, što je povećanje od 45 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Poslanik je također priopćio kako je NIS ustanovio da su fotografije njegovog pokojnih oca i djeda – koji su vladali Sjevernom Korejom prije njega - uklonjene iz konferencijske dvorane Radničke partije, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close