Sjevernokorejski vođa

Kim Jong Un još jednom dao punu podršku Putinu

Kim Jong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika te još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.
Vijesti / Svijet | 12. 06. 2023. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narod Sjeverne Koreje izražava punu potporu i solidarnost ruskom narodu, poručio je u ponedjeljak sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, a izvještavaju tamošnji državni mediji.

Kim Jong Un je svom ruskom kolegi uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika te još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu, prenosi Hina.

U izjavi koju je objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali „dobra odluka i vodstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće prijetnje neprijateljskih sila“.

„Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje vlastitog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje“, navodi se u izjavi te se spominje sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, točnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sjeverna Koreja i Kim Jong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, kao i što su još jednom negirali vlastitu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne skupine Wagner.

Kopirati
Drag cursor here to close