Rat se nastavlja

Kijev priopćio da je njihova vojska uništila kolonu od pet vojnih kamiona

Vijesti / Svijet | 03. 07. 2014. u 09:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage, sudjelujući u "antiterorističkim operacijama", uništile su kolonu od pet vojnih kamiona Kamaz koji su prevozili pobunjenike, priopćilo je u četvrtak ministarstvo obrane.

Operacija se odvijala u srijedu navečer na jugu regije Donjeck, jednom od uporišta proruskih pobunjenika, dodala je novinska služba ministarstva, ne dajući precizan broj.

Ona je priopćila da je skupina pobunjenika koja je stigla u civilnim automobilima i mahala bijelim zastavama otvorila vatru u srijedu na kontrolni punkt koji je držala vojska, ali je odbijena, a "napadači su eliminirani".

U 07.00 sati, situacija u oblasti sukoba je ostala "napeta", dodaje se u vojnom priopćenju, kao i da je bilo 16 slučajeva paljbe na kontrolne punktove i druge vojne položaje tijekom posljednja 24 sata. Vojnici su "odgovorili na odgovarajući način", precizirano je u priopćenju.

Snage iz Kijeva su nastavile svoju vojnu ofanzivu na istoku Ukrajine nakon isteka, u ponedjeljak navečer, primirja jednostrano, za koje je predsjednik Porošenko odlučio da se ne obnavlja.

Kijev nije promijenio stav nakon sastanka u srijedu u Berlinu šefova ukrajinske, ruske, njemačke i francuske diplomacije, koje su inzistirale na potrebi za novim pregovorima.

Kopirati
Drag cursor here to close