Praunuk

Kennedy se vraća na čelo Amerike?

Joseph ima 37 godina, izabran je u saveznoj državi Massachusetts za člana američkog Kongresa, a nekadašnji predsjednik SAD, ubijeni John Kennedy, bio mu je "prastric".
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2018. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Joseph Patrick Kennedy, unuk Roberta Kennedyja, mogao bi biti novi izbor demokrata za Bijelu kuću, odnosno za protukandidata Donaldu Trumpu 2012. godine, prenose analitički portali.

Joseph ima 37 godina, izabran je u saveznoj državi Massachusetts za člana američkog Kongresa, a nekadašnji predsjednik SAD, ubijeni John Kennedy, bio mu je "prastric".

Kennedy tečno govori španjolski, jer je dvije godine proveo volontirajući u Dominikanskoj Republici.


Veliki dio života proveo je u Novoj Engleskoj, ne pije alkohol, a karijeru pravnika započeo je davanjem savjeta siromašnijim građanima koji su prije krize 2008. godine ostali bez domova, prenosi Srna.

Joseph je u politiku ušao 2012. godine. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 20 do 60 milijuna dolara. Demokrate žele Trumpu suprotstaviti nekoga tko, prema njihovom mišljenju, može ujediniti zemlju.

Ali, postoji i dio javnosti naklonjen demokratima koji nije oduševljen Josephom Kennedyjem.


Oni mu prigovaraju da je igrač farmaceutskih kompanija, kao i da su njegova najveća privatna ulaganja upravo u kontroverzni Exxon Mobil, dok, s druge strane, priča o zaštiti životne sredine i većoj transparentnosti političkog sustava.

Joseph Patrick Kennedy odbio je svojevremeno glasovati za zakon bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame koji bi legalizirao korištenje marihuane u medicinske svrhe, što su mu, također, birači zamjerili.

Prigovaraju mu i da ima "neinspirativan govor i nastup, iako se zalaže za sva demokratska uvjerenja", navode analitički portali.  

Kopirati
Drag cursor here to close