Mornarica Ukrajine

Tri ruska nosača raketa 'Kalibr' nalaze se u borbenoj misiji u Crnom moru

Tri ruska operativna i taktička nosača raketa "Kalibr" na borbenom su zadatku u Crnom moru, a pored toga, u Sredozemnom moru se nalazi pet operativnih i taktičkih nosača raketa "Kalibr"
Vijesti / Svijet | 22. 07. 2022. u 12:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri ruska operativna i taktička nosača raketa "Kalibr" na borbenom su zadatku u Crnom moru, a pored toga, u Sredozemnom moru se nalazi pet operativnih i taktičkih nosača raketa "Kalibr" i dvije raketne krstarice, a šest ruskih brodova i čamaca nastavlja da kontrolira pomorske puteve u Azovskom moru, navodi se u priopćenju Mornarice Oružanih snaga Ukrajine.

U Azovsko more su tijekom proteklog dana ušla 32 plovila za koje se smatra da su ruska, od kojih je devet krenulo iz Bosforskog moreuza, a 37 brodova, od kojih je devet nastavilo kretanje kroz Bosforski moreuz, ušli su u Crno more prolazeći kroz kanal Kerč-Jenikale.

Isključujući sustav automatske identifikacije (AIS) na civilnim plovilima u vodama Azovskog mora, Rusija nastavlja da krši Međunarodnu konvenciju o sigurnosti života na moru (SOLAS), iz 1974. godine. 

Kako je pojasnio Vadim Skibicki predstavnik Glavnog direktorata za obavještajne poslove Ministarstva obrane Ukrajine, Rusija je već upotrijebila više od 50 posto visokopreciznog oružja koje je imala na početku rata.

Kopirati
Drag cursor here to close