Pomozite i vi

Kako Mostarci mogu pomoći unesrećenima u poplavama

Vijesti / Svijet | 16. 05. 2014. u 12:05 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojne akcije prikupljanja pomoći za ugrožene u poplavljenim područjima pokrenute su u Mostaru.

Svi koji se žele uključiti u humanitarnu akciju mogu pomoći donirajući trenutno najpotrebnije namirnice, a to su: pitka voda, konzerve, trajne namirnice, hrana za djecu, mlijeko, pribor osobnu higijenu i prekrivači . Pored toga potrebne su i svijeće, jer su poplavljena područja bez električne energije.

Najjednostavniji način pomoći:
BH Telecom 090/291-032
HT Mostar 092/890-830

Crveni križ Mostar od jutros (16. svibnja 2014.) organizira dežurstva s ciljem prikupljanja pomoći stradalima u poplavama kojima su pogođeni centralni i sjeverni dijelovi BiH.

Pomoć se prikuplja na dvije lokacije u Javnoj kuhinji u Sjevernom logoru, i u ulici M. Tita u prostorijama preko puta Šantića parka, svakim danom do 19 sati.

'Humane Mostarske mame na FB' također su pokrenule akciju prikupljanja pomoći na nekoliko lokacija. 1. U Štefanijinom šetalištu, zgrada Poliklinike Jurišić (javiti se stražaru ili osoblju Štefanijinog šetališta) 2. Plesnom studiu ŠPK Zrinjski, Blajburških žrtava bb Mostar (pored salona namještaja Elegant i Auto salona Nuić.) Radnim danom od 16:00-20:30 sati. 3. Buna ,prostor preko puta ljekarne. Radnim danom od 08:00 do 17:00. U ovoj akciji svi smo jedno tako da ako je kome zgodnije: Crveni Križ u Ulici Maršala Tita, Crveni Križ u Zaliku, iza Narodne kuhinje

Djelatnici i kolektiv firme Mališić export import doo poziva sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da svoj prilog dostave ili u firmu Mališić export import doo – Biletić polje bb,88260 Žitomislić ili u Caritas Mostar najkasnije do sutra 12 h.

S ciljem prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu, u suradnji s Crvenim križem, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ Zlatko Hadžiomerović uputio je poziv ravnateljima, profesorima, nastavnicima, učiteljima, osoblju škola i učenicima da se pridruže akciji prikupljanja pomoći za nastradale.

Minores udruga za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama na području Mostara će odvojiti dio hrane prikupljene u posljednjoj humanitarnoj akciji, kao i dio prekrivača, deka i posteljine koje trenutno posjeduju.

Iz mostarskog Caritasa portalu Bljesak.info potvrđeno je kako će se pomoć prikupljati u Župi Sv. Ivana (mljekara) od 9 do 18 sati te u nedjelju i ponedjeljak od 16 do 18 sati.

Istaknuli su kako je važno da, kada se radi o hrani, građani vode računa da to bude nekvarljiva roba.

Što se tiče novčane pomoći, ona se može uplatiti na račune Caritasa Biskupske konferencije, ali i donijeti u župne urede, pa će biti uplaćena na račun za pomoć. 

Humanitarna organizacija "Merhamet" MDD Mostar i Medžlis Islamske zajednice Mostar organizuju akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu naše zemlje koje je pogođeno poplavama.

1. Svi koji se žele uključiti u humanitarnu akciju mogu pomoći donirajući trenutno najpotrebnije namirnice, a to su: pitka voda, konzerve, trajne namirnice, hrana za djecu, mlijeko, pribor za osobnu higijenu i prekrivači. Pored toga potrebne su i svijeće, jer su poplavljena područja bez električne energije.

Pomoć možete dostaviti u Studentski hotel Mostar na adresi Trg Ivana Krndelja bb kod Željezničke stanice. Pomoć se prikuplja svakim danom od 8 do 20 sati.

2. Pomoći možete i putem humanitarnog telefona broj: 090 292 001. Vrijednost poziva je 3KM.

3. Novčana sredstva možete uplatiti na namjenski broj računa kod Vakufske banke d.d. Sarajevo Za uplate u zemlji: TR Vakufske banke broj 1601120000002395 Poziv na broj: 1601120000060886 'Pomoć stradalim u prirodnim katastrofama'

Akcija traje od 16.5.2014. do 31.5.2014. godine.

"Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti" (Kur'an)

Direkcija Mostar Blues & Rock Festivala i Muzički centar Pavarotti su danas poslali donaciju u hrani i higijenskim potrepštinama u najugroženija područja Bosne i Hercegovine. Također direkcija poziva sva udruženja, institucije kulture i sportske kolektive da se pridruže ovoj akciji.

S ciljem upućivanja pomoći kako bi se bar dijelom prevladale posljedice poplava i pružila pomoć ugroženim domaćinstvima, Stožer civilne zaštite Grada Mostara jutros donio odluku da se općinskom Stožeru civilne zaštite Tuzla uputi pomoć u vidu paketa sa hranom, vodom i higijenskim i drugim potrepštinama u iznosu od 30.000 KM.

Služba za spašavanje na vodi i pod vodom, utemeljena u Kajakaškom klubu ''Mostar“ s čamcima i drugom opremom nužnom u akcijama spašavanja već je na poplavljenim područjima općine Srebrenik. Također, Služba za spašavanje na vodi i pod vodom utemeljena u Klubu za podvodne aktivnosti ''Mostar“ s tri čamca i drugom nužnom opremom uputila se na poplavljene prostore.

Od jučer, Služba za zaštitu i spašavanje s visina utemeljena u udruzi Hercegovačka gorska služba spašavanja Mostar, Gorska služba spašavanja ''Stanica Mostar“ stavile su se na raspolaganje za potrebe spašavanja na ugroženim dijelovima BiH.

''Nažalost, prirodi se ne možemo suprotstaviti, ali možemo još jednom dokazati humanost, pokazati da smo u ovakvim situacijama uvijek ujedinjeni, da nesreća ne pita za vjeru, naciju, godine... Možemo pomoći potrebitima u ovim iznimno teškim danima'', navedeno je u pozivima.

Kopirati
Drag cursor here to close