Kronologija

Kako je tekla priča o gradnji najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj zbog koje je sada uhićeno desetak ljudi

O vjetroelektrani Krš-Pađene govori se kao o najvećoj vjetroelektrani u Hrvatskoj i široj regiji koja će na kraju izgradnje imati 48 vjetroturbina ukupne snage 142 megavata. U projekt je uloženo 1,8 milijardi kuna.
Vijesti / Svijet | 29. 05. 2020. u 21:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uhićenja u Hrvatskoj vezana oko projekta vjetroelektrane Krš-Pađene

U velikoj zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, u istrazi koja se povezuje s pogodovanjem oko projekta vjetroelektrane Krš-Pađene koja se gradi u Općini Ervenik nedaleko od Knina, danas je uhićeno više osoba.

Među njima su predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, šef podružnice Hrvatskih šuma u Splitu Ivan Melvan, načelnica Gračaca Nataša Turbić, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac, i još nekoliko osoba.

O vjetroelektrani Krš-Pađene govori se kao o najvećoj vjetroelektrani u Hrvatskoj i široj regiji koja će na kraju izgradnje imati 48 vjetroturbina ukupne snage 142 megavata. U projekt je uloženo 1,8 milijardi kuna. Telegram donosi kronologiju ovog projekta, od zamisli do ostvarenja, s kronologijom raznih kontroverzi vezanih uz njegovu realizaciju, ali i ljude koji su u procesu sudjelovali.

Sve je počelo 2012. godine.

Pročitajte više na stranicama Telegrama.

Kopirati
Drag cursor here to close