FOTO

Jutro nakon u Zagrebu: Zbraja se šteta, policija izdala upozorenje

Policija je građanima poručila da kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar grada svedu na minimum dok se sve ne normalizira.
Vijesti / Svijet | 20. 07. 2023. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebačka je policija na svojim web stranicama objavila priopćenje vezano uz jučerašnje nevrijeme te je upozorila građane na veću pozornost prilikom vožnje i parkiranja vozila.

Također, su građanima poručili da kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar grada svedu na minimum dok se sve ne normalizira.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX / Jutro nakon oluje u Zagrebu

Priopćenje policije prenosimo u cjelosti:

"Prema do sada prikupljenim informacijama, više 10-taka je osoba zatražilo liječničku pomoć, dok je na kolnike, vozila i druge objekte palo više stabala, odlomljenih grana i reklamnih panoa, te krovišta i nadstrešnica.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimilo više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom.

Prisutni na terenu i jučer i danas aktivno dajemo svoj doprinos i u smislu pomoći građanima, otklanjanja opasnosti, obavljanja očevida, sanacije šteta koje remete redovni tijek života građana s posebnim, od jutros, fokusom na regulaciju prometa na dijelovima gdje je zbog posljedica oluje ili tehničkih oštećenja semafora kao i neprohodnosti prometnica, on otežan.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX / Jutro nakon oluje u Zagrebu

Molimo građane da obrate veću pozornost na situaciju oko sebe i kuda se kreću odnosno gdje parkiraju vozila, s obzirom na oštećenja stabala i zgrada zbog čega ne smijemo zanemariti mogućnost daljnjeg lomljenja pojedinih grana stabala te otpadanja dijelova krovišta, žbuke odlomljenih dijelova sa zgrada i drugih objekata.

Također molimo da se koliko je god to moguće, na minimalnu razinu svede kretanje osobnim automobilima kroz uži i širi centar Grada sve dok se u potpunosti ne normalizira funkcioniranje prometne infrastrukture", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Kopirati
Drag cursor here to close