Kostur u Rimu

Još jedan teret Crkvi i Vatikanu: Djevojčica oteta za seks-zabave

Većina talijanskih medija javno raspravlja je li konačno pronađeno tijelo Emanuele Orlandi, čiji se nestanak smatra jednom od najvećih misterija suvremene talijanske povijesti.
Vijesti / Svijet | 02. 11. 2018. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katoličku crkvu i Vatikan uzastopno pogađaju nove afere, a kostur mlade osobe, najvjerojatnije djevojke, koji je pronađen u vatikanskom veleposlanstvu u Rimu, upućuje na jednu od najvećih misterija - nestanak petnaestogodišnje Emanuelu Orlandi 1983. godine.

Vjerovalo se u otmicu

Emanuela je bila kćerka službenika Vatikana koja je naglo nestala i do danas se ništa ne zna o njenoj sudbini.

Tadašnji papa Ivan Pavao II molio je otmičare, kako se tada vjerovalo, da je puste.

Naime, otmica se dogodila u vrijeme atentata na papu, koji je izveo Turčin Mehmet Ali Agca, pa se pretpostavljalo da otmičari žele atentatora razmijeniti za djevojčicu.

Foto: Corriere della Sera / Emanuela Orlandi

Međutim, nikakvih pomaka nije bilo. Nakon što je jedne večeri izašla sa sati flaute, Emanueli se gubi svaki trag.

Godine 2005. izbio je skandal kada je stigla anonimna prijava da je Emanula sahranjena sa zloglasnim mafijašem Enricom De Pedisom, koji je ubijen 1990. godine u mafijaškom obračunu.

Oteta za seks-zabave

De Pedis je bio sahranjen u vatikanskoj bazilici zato što je spriječio druge mafijaše da napadaju Crkvu zbog velike svote novca koja je bila posuđena Vatikanskoj banci i nikad nije vraćena.

Policija je otvorila njegov grob 2012. godine, međutim, Emanuela Orlandi nije pronađena.

Zbog pritiska javnosti, Katolička crkva uklonila je De Pedisove posmrtne ostatke iz bazilike.

U svibnju 2012. godine najpoznatiji vatikanski egzorcista svećenik Gabriele Amorth naveo je da je Emanuela bila oteta za seks-zabave u Vatikanu i potom ubijena, potsjeća britanski Telegraph.

Vatikanska policija 'regrutirala' djevojke

''Taj zločin imao je seksualni motiv. Zabave su bile organizirane, a vatikanska policija je 'regrutirala' djevojke. Mreža je uključivala diplomatsko osoblje iz stranih veleposlanstava do samog vrha Vatikana. Vjerujem da je Emanuela završila kao žrtva tog kruga'', rekao je Amorth za talijansku La stampu.

Obitelj nestale djevojke već trideset i pet godina pokušava saznati gdje je Emanuelino tijelo.

Međutim, prilikom obnove vatikanske Ambasade radnici su nedavno pronašli ljudske kosti i policija istražuje o čemu je riječ.

Većina talijanskih medija javno raspravlja je li konačno pronađeno tijelo Emanuele Orlandi, čiji se nestanak smatra jednom od najvećih misterija suvremene talijanske povijesti.

Ako se to pokaže kao točno, mnogi vjeruju da će se obistiniti sumnje egzorciste Amortha, odnosno teorija da je i Emanula bila žrtva seksualne izopačenosti visokih krugova Katoličke crkve, prenose ugledni europski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close