Pitanje Brexita

Johnson moli Trumpa da se ne miješa u britanske izbore

Trumpova podrška Johnsonu bila je jedan od ključnih elemenata napada Corbynovih laburista na konzervativce u kampanji.
Vijesti / Svijet | 29. 11. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski premijer Boris Johnson kazao je kako bi bilo najbolje da se američki predsjednik Donald Trump ne miješa u nadolazeće izbore prilikom dvodnevnog posjeta Londonu u sklopu NATO samita.

"Ono što kao voljeni saveznici i prijatelji tradicionalno ne radimo, ono što tradicionalno ne radimo, međusobno je miješanje u izborne kampanje", rekao je Johnson, čija Konzervativna stranka prema anketama može očekivati uvjerljivu pobjedu.

"Najbolja je stvar koju možete učiniti, kada imate tako bliske prijatelje i saveznike poput SAD-a i Velike Britanije, da se ne miješate u izbore druge strane", rekao je za radio LBC, prensi Hina.

Trump je prije komentirao izbore, kazavši da bi čelnik Laburističke stranke Jeremy Corbyn bio "vrlo loš" za Veliku Britaniju te da bi Johnson trebao sklopiti savez sa strankom Brexit Nigela Faragea.

Trumpova podrška Johnsonu bila je jedan od ključnih elemenata napada Corbynovih laburista na konzervativce u kampanji.

Naime, Corbyn tvrdi da će konzervativci prodati dijelove Državne zdravstvene službe (NHS) američkim korporacijama.

Johnson to negira te tvrdi da bi napustio pregovore o trgovinskom sporazumu sa SAD-om, kada bi preduvjet bio pristup NHS-u.

Novine The Sun objavile su u petak kako visokorangirani dužnosnici Konzervativne stranke strahuju da bi Trump tijekom dvodnevnog posjeta mogao reći nešto što će im naštetiti.

Kopirati
Drag cursor here to close