Sastanak s Papom

Joe Biden stigao u Vatikan u neuobičajenoj pratnji od više od 80 vozila

Biden i njegova supruga Jill stigli su u Vatikan, u neuobičajenoj pratnji od više od 80 vozila
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2021. u 15:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden stigao je u Vatikan na sastanak s papom Franjom. Biden je pohvalio ulogu pape Franje u zagovaranju globalnih rješenja o nizu pitanja koja pogađaju najugroženije kategorije populacije u svijetu.

Biden je doputovao u Europu kako bi tijekom vikenda sudjelovao na samitu G20 u Rimu, a u ponedjeljak u Glasgowu i na Samitu svjetskih lidera na početku 26. konferencije Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, poznate kao COP26.

Po dolasku u Rim, Biden se u Vatikanu sastao s poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom, a iz Bijele kuće je priopćeno da je sastanak trajao duže od sata.

Bio je to prvi Bidenov sastanak s papom Franjom od kako je preuzeo dužnost američkog predsjednika. Nakon Johna Kennedyja, Biden je tek drugi katolik na čelu SAD-a u povijesti.

''U audijenciji kod pape Franje, predsjednik Biden se zahvalio Njegovoj Svetosti na zalaganju za siromašne u svijetu i one koji pate od gladi, sukoba i progona“, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Biden je pohvalio i vodstvo pape Franje u borbi protiv klimatske krize, kao i njegovo zalaganje da se osigura završetak pandemije koronavirusa za sve kroz poštenu distribuciju cjepiva i pravičan globalni ekonomski oporavak.

Biden i njegova supruga Jill stigli su u Vatikan, u neuobičajeno pratnji od više od 80 vozila, dijelom zahvaljujući talijanskim ograničenjima broja ljudi koji mogu sjediti u automobilu zbog COVID-19.

Američkog predsjednika su dočekali švicarski gardisti u dvorištu Apostolske palate San Damaso.

Kopirati
Drag cursor here to close