KCNA tvrdi

'Joe Biden je kreten i glupan s niskim kvocijentom inteligencije'

Čini se da su neke njegove izjave razdražile Sjevernu Koreju toliko da je uzvratila nimalo pristojno, ocjenjuje agencija France presse.
Vijesti / Svijet | 22. 05. 2019. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA nazvala je u srijedu Joea Bidena "kretenom" i "glupanom s niskim kvocijentom inteligencije" nakon kritika koje je bivši američki potpredsjednik uputio sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-unu.

Joe Biden koji je u dva mandata bio potpredsjednik Baracka Obame, vodi kampanju od prošlog mjeseca kada je objavio da će se natjecati u predizborima Demokratske stranke za kandidata na predsjedničkim izborima 2020.


Čini se da su neke njegove izjave razdražile Sjevernu Koreju toliko da je uzvratila nimalo pristojno, ocjenjuje agencija France presse.

KCNA je tako optužila Bidena da je "oklevetao vodstvo" Sjeverne Koreje, što je inače formula koja se koristi za Kima, i ocijenila da je bivši senator postao "neodgovoran i nerazuman te da ga je pojela vlastita ambicija".

"Ono što je rekao je smicalica jednog kretena bez osnovnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara", dodaje agencija.

Agencija nije navela na koje je izjave bivšeg potpredsjednika reagirala. No Biden je u subotu na predizbornom skupu u Philadelphiji kritizirao pristup Donalda Trumpa Rusiji i Sjevernoj Koreji te optužio američkog predsjednika da se grlio s "tiranima kao što su (Vladimir) Putin i Kim Jong-un".

Trump se u lipnju 2018. prvi put sastao s Kimom, na summitu u Singapuru. Drugi put su se sastali u veljači u Hanoju a Trump je često isticao da je u dobrim odnosima sa sjevernokorejskim čelnikom, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close