Drugi po redu

Jak potres pogodio Portoriko

Više od 2.000 osoba i dalje se nalazi u privremenim smještajima nakon potresa jačine 6,6 stupnjeva po Richteru koji je u utorak pogodio Portoriko.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2020. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot: EMSC/CSEM / Jak potres pogodio Portoriko

Potres jačine 6 stupnjeva Richtera pogodio je Portoriko u subotu, uzrokujući još veću štetu duž južne obale otoka, gdje su prethodni nedavni potresi srušili domove i škole, prenosi Anadolu Agency (AA).

Američki geološki institut priopćio je da je potres zabilježen 13 kilometara južno od Indiosa, na dubini od deset kilometara.

Iz Elektrodistribucije Portorika priopćeno je kako je došlo do prekida u napajanju električnom energijom u većem dijelu južnog Portorika. Trenutno nema izvještaja o mogućim žrtvama ili ozlijeđenim osobama.

Bio je to najsnažniji potres nakon onog jačine 6,6 stepena koji je u utorak pogodio Portoriko.

Više od 2.000 osoba i dalje se nalazi u privremenim smještajima nakon potresa jačine 6,6 stepeni po Richteru koji je u utorak pogodio Portoriko.

Stotine tisuća Portorikanaca još uvijek je bez struje i vode, a tisuće ostaju u skloništima i spavaju na trotoaru od potresa u utorak.

Potres jačine 5,8 stupnjeva po Richteru pogodio je u ponedjeljak ujutro primorski grad Guanica, na jugozapadu zemlje, gdje je uništeno pet kuća, dok je oštećeno na desetine. Potres je izazvao i manja klizišta te prekid u snabdijevanju strujom.

Kopirati
Drag cursor here to close