Grčka

Izvještaj o fatalnoj željezničkoj nesreći ukazao na potrebu za modernizacijom željeznice

U izvještaju stručne komisije koju je formiralo Ministarstvo prometa utvrđeno je da je nesreća koja se dogodila 28. veljače u blizini grada Tempi rezultat više faktora
Vijesti / Svijet | 21. 04. 2023. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvještaj o fatalnoj željezničkoj nesreći na sjeveru Grčke u veljači ove godine ukazao je na potrebu za modernizacijom državnih željeznica, izvještavaju lokalni mediji u četvrtak, prenosi Anadolija.

U izvještaju stručne komisije koju je formiralo Ministarstvo prometa, utvrđeno je da je nesreća koja se dogodila 28. veljače u blizini grada Tempi rezultat više faktora, uključujući ljudske, organizacijske, tehnološke i infrastrukturne, objavila je državna novinska agencija AMNA.

Među tim faktorima bili su državna željeznička kompanija OSE, infrastruktura, Regulatorna uprava za željeznice (RAS), privatni željeznički operater Hellenic Train, šef stanice i pokojne strojovođe, koji se navodno nisu pridržavati propisa.

Komisija je također naglasila da treba identificirati izvorne probleme i sprovesti suštinske reforme u transferima i obuci.

Krajem veljače ove godine putnički voz se sudario s teretnim vozom u blizini grada Tempi u oblasti prefekture Larise.

U nesreći je smrtno stradalo 57 ljudi, među kojima su bili studenti i devet članova posade.

Kopirati
Drag cursor here to close