Priprema sljedeće faze

Izraelci tijekom noći tenkovima "upali" u Gazu

Operacija je imala za cilj napad na položaje Hamasa, rečeno je na radiju, i navodno je bila veća od dosadašnjih kopnenih napada.
Vijesti / Svijet | 26. 10. 2023. u 08:11 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelske kopnene snage izvele su tijekom noći relativno velik upad na područje Gaze, javlja Reuters pozivajući se na izraelski vojni radio. Operacija je imala za cilj napad na položaje Hamasa, rečeno je na radiju, i navodno je bila veća od dosadašnjih kopnenih napada.

Izraelske obrambene snage (IDF) su potvrdile provođenje napada na sjeveru Gaze i navele da se radilo o pripremi za sljedeće faze borbe. "Tenkovi i pješaštvo IDF-a napali su brojne terorističke ćelije, infrastrukturu i baze s kojih se lansiraju protutenkovske rakete. Vojska se nakon napada vratila na teritorij Izraela", objavio je IDF na društvenim mrežama te priložio videosnimku kopnene operacije.

Vojna video snimka prikazuje oklopna vojna vozila koja prelaze pješčanu graničnu zonu, buldožer koji ravna dio nasipa, tenkove koji ispaljuju granate te eksplozije u blizini ili usred oštećenih zgrada.

Izrael je započeo s precizno određenim upadima u Pojas Gaze u nedjelju, nakon što je rat, započet Hamasovim pokoljem 7. listopada, ušao u treći tjedan. Ovo je do sada najveći upad izraelskih snaga u palestinsku enklavu. Hamas se za sada nije oglasio o najnovijoj izraelskoj vojnoj akciji.

Kopirati
Drag cursor here to close