Gaza

Izrael istražuje: Ubijeni taoci držali bijelu zastavu

"Vojnik je vidio taoce kako se pojavljuju nekoliko desetaka metara od izraelskih snaga u području Šedžaije", kazao je dužnosnik.
Vijesti / Svijet | 16. 12. 2023. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi držali su bijelu zastavu, prema početnoj istrazi incidenta, rekao je vojni dužnosnik u subotu.

Incident se dogodio u području intenzivnih borbi kod grada Gaze gdje Hamasovi militanti djeluju u civilnoj odjeći i koriste taktike prijevare, rekao je dužnosnik.

"Vojnik je vidio taoce kako se pojavljuju nekoliko desetaka metara od izraelskih snaga u području Šedžaije", kazao je dužnosnik.

"Svi su bez majica i imaju štap s bijelom krpom na sebi. Vojnik se osjeti ugroženim i otvori vatru. Proglasi ih teroristima, vojnici otvaraju vatru, dvojica su odmah ubijena", pojasnio je vojni dužnosnik.

Treći talac je ranjen i povukao se u obližnju zgradu gdje je na hebrejskom pozvao pomoć, dodao je, prenosi HRT

"Odmah zapovjednik bataljuna izdaje zapovijed o prekidu vatre, ali ponovno dolazi do otvaranja vatre prema trećoj osobi i on biva ubijen", rekao je dužnosnik.

"Ovo je bilo protiv naših pravila djelovanja", dodao je.

Vojska je u petak identificirala tri taoca kao Yotama Haima i Alona Shamriza, otete iz kibuca Kfar Aza, i Samera Talalku, otetog iz obližnjeg kibuca Nir Am.

Kopirati
Drag cursor here to close