Na snimanju filma ''Rust''

Izmijenjena optužnica protiv Baldwina - moguća manja kazna

Najozbiljnija točka optužnice nosi sa sobom potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina zatvora.
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2023. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelji su umanjili optužbe za ubojstvo iz nehaja protiv Aleca Baldwina, pa je moguća i manja zatvorska kazna koju Hollywoodska zvijezda može dobiti zbog ubojstva za vrijeme snimanja filma Rust 2021., pokazuju dokumenti tužiteljstva.

Glavna okružna tužiteljica Novog Meksika, Mary Carmack-Altwies optužila je Baldwina i oružarku s filmskog seta Hannah Gutierrez-Reed, po dvije točke optužnice za ubojstvo iz nehaja prošloga mjeseca zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins.

Najozbiljnija točka optužnice nosi sa sobom potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina zatvora, prenosi Hina.

Carmack-Altwies je u petak podigla izmijenjenu optužnicu protiv Baldwina i Gutierrez-Reeda, uklonivši kao otegotnu okolnost da je ubojstvo počinjeno vatrenim oružjem. To znači da je zatvorska kazna s minimalnih pet godina sada najviše 18 mjeseci.

"Kako bismo izbjegli daljnje ometanje postupka gospodina Baldwina i njegovih odvjetnika, okružni tužitelj i specijalni tužitelj uklonili su dodatak vatrenog oružja iz optužbe za nenamjerno ubojstvo u slučaju smrti Halyne Hutchins na filmskom setu 'Rusta'", navodi se u priopćenju glasnogovornice prvog okružnog tužitelja Heather Brewer.

Glumac je zanijekao odgovornost za ubojstvo, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

Gutierrez-Reed je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje.

Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka koji su strogo zabranjeni na setovima.

Kopirati
Drag cursor here to close