Trump razumije

Izjave Lavrova predviđaju bolje odnose Amerike i Rusije

"Iako su za njega interesi SAD-a na prvom mjestu, ipak razumije da je za Amerikance korisnija stabilna i predvidiva suradnja s Rusijom, umjesto vođenja trajnih sukoba"
Vijesti / Svijet | 06. 11. 2018. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerika za Rusiju ima riječi hvale, te najavljuje poboljšanje odnosa.

Naime, ruski šef diplomacije Sergey Lavrov je izjavio kako je američki predsjednik Donald Trump racionalna osoba koja želi razvijati odnose s Rusijom.

U intervjuu za španjolski list "El Pais", Lavrov je istaknuo da je Trump u nekoliko navrata isticao kako je spreman razvijati odnose sa službenom Moskvom.

Korisno imati dobre odnose s Rusijom

"Iako su za njega interesi SAD-a na prvom mjestu, ipak razumije da je za Amerikance korisnija stabilna i predvidiva suradnja s Rusijom, umjesto vođenja trajnih sukoba", kazao je Lavrov.

Na pitanje o odnosima Rusije i Izraela u Siriji, istaknuo je da izraelska strana ponekad ne izvršava svoje obveze u vezi sa slanjem upozorenja ruskoj vojsci tijekom vojnih operacija.

Podsjetio je da su se ruski vojnici u ožujku prošle godine našli u životnoj opasnosti kada su izraelski avioni bombardirali Palmiru te dodao da je Rusija upozorila Izrael da takve akcije mogu izazvati tragične posljedice.

Naglasio je da, usprkos upozorenjima, izraelska vojska i dalje nastavlja s zračnim napadima.

Sastanak u Argentini

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump je izjavio da se s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom vjerojatno neće sastati ovaj tjedan Parizu kao što je ranije bilo planirano, javlja Anadolija.

U obraćanju novinarima u Bijeloj kući, Trump je kazao da će se njih dvojica sastati krajem mjeseca na Samitu G-20 u Argentini.

"Nisam siguran hoćemo li imati sastanak u Parizu. Vjerojatno nećemo", rekao je američki predsjednik.

Dodao je da će se s Putinom sastati na marginama samita u Argentini.

Yury Ushakov, pomoćnik ruskog predsjednika, ranije je novinarima kazao da će se Putin sastati s američkim predsjednikom Trumpom 11. studenog u Parizu tijekom obilježavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svjetskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close