Stabilnost

Izglasana 44. Vlada Crne Gore, Spajić: Ispunit ćemo program kako smo obećali

Našli smo način da sačuvamo onih 700.000 eura, koje je Monstat govorio da ćemo odlaganjem potrošiti.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2023. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon cjelovečernjeg zasjedanja prve sjednice 28. saziva Skupštine Crne Gore, izabrana je nova, 44. Vlada Crne Gore. Za je glasovalo 46 poslanika, 19 protiv i jedan uzdržan.

Nakon izglasanja Vlade, novoizabrani premijer Crne Gore, Milojko Spajić obratio se medijima i istako da je sa 46 zastupnika koji su glasali za, ovo Vlada sa najvećom podrškom ikada u povijesti  Crne Gore, piše Media Biro.

''Ovo ukazuje na stabilnost i jednu dobru osnovu za izglasavanje svih reformskih zakona koje očekujem da će ići mnogo brže i jednostavnije što je to bilo u prošlosti. Želimo da obradujemo sve građane da će program Europa sad 2 biti u potpunosti primijenjen onako kako smo rekli u predizbornoj kampanj'', poručio je Spajić.

Video: Izjava predsjednika 44 Vlade Crne Gore, Milojka Spajića

Najavio je da će u 8.30 jutros biti primopredaja dužnosti, a da će se u 10 sastati sa predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, koja je u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Dodao je da će odluka o odlaganju popisa stanovništva biti donesena na današnjoj sjednici Vlade, koja će se održati u 13 sati.

"Našli smo način da sačuvamo onih 700.000 eura, koje je Monstat govorio da ćemo odlaganjem potrošiti. Samim tim što će popis biti odložen za 30. studeni, a ne 1. prosinac možemo da iskoristimo postojeće popisnice", priopćio je je premijer.

Video: Izglasana 44 Vlada Crne Gore 
Kopirati
Drag cursor here to close